Юлия Тимошенко е без медицинска помощ две седмици

  • 18 ноември 2011 12:08

  • 691
  • 0
Юлия Тимошенко е без медицинска помощ две седмици
©

Бившият премиер на Украйна, която от две седмици е в следствения арест, не получавала медицинска помощ в две седмици, каза нейният адвокат Сергей Власенко, съобщи РИА Новости.
По време на парламентарния контрол във Върховната рада защитникът, който е и депутат от парламента в Киев, каза "Тимошенко в продължение на 14 дни не е получаавла никаква медицинска помощ. Здравословното състояние на бившия премиер на Украйна се влоши през последно време, припомня агенцията. Тя страда от болки в гръбнака и не може да се движи без чужда помощ. Защита иска Тимошенко да бъде хоспитализирана и критикува следователите за това, че продължават да разпитват задържаната. Адвокатите определят действията на разследващите като мъчения.
Министърът на здравеопазването Александър Анишченко, каза пред законодателите, че медицинската комисия, прегледала Тимошенко е постановила пациентката да бъде подложена на прегледи. Но заради това е необходимо решение на апелативния съд. "Чакаме решението на магистратите", отбеляза той.

Тимошенко бе осъдена на 7 октомври на 7 години затвор за подписване на неизгодни за Украйна газови договори с Русия през 2009 г. Малко по-късно бяха възобновени още четири дела за данъчни престъпления срещу нея. След това четирите дела бяха обединени в едно. Тя е обвинена в укриване на източване на държавния бюджет в размер на 165 млн. долара и укриване на данъци за почти 6 млн. долара. Делата били заведени през 2001 и 2004 г. Те бяха прекратени на фона на Оранжевата революция, която издигна Тимошенко на власт.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини