Русия: В Турция действа система за прехвърляне на бъдещи бойци на ИД

  • 29 януари 2016 12:32

  • 2124
  • 2
Русия: В Турция действа система за прехвърляне на бъдещи бойци на ИД
©

В Турция действа организирана система за прехвърляне на бъдещи бойци на забранената от Руската федерация терористична организация "Ислямска държава" , заяви днес съветникът на председателя на Националния антитерористичен комитет Андрей Пржездомский, цитиран от ТАСС.

В Турция действа организирана система за прехвърляне на попълнения в "Ислямска държава". На руските специални служби са известни всички маршрути за прехвърляне на вербувани лица. Основният маршрут е през Истанбул, каза представителят на Националния антитерористичен комитет.

Според неговите думи на определено място бъдещите бойци ги чака такси, след което те са отвеждани в конспиративна квартира, а след това - изправяни пред представител на ИД. Бъдещите бойци попълват анкета, биография, осъществява се проверка на личността, унищожават се мобилните средства за връзка. Ако лицето предизвиква и най-малкото подозрение, то се изолира от другите и го чака наказание. Обикновено това е разстрел, каза представителят на Националния антитерористичен комитет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2124 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
а ся

2016.02.01 | 14:10

2
хелзинското комитет няма ли да каже нещо бе?
илюминат-ренегат

2016.02.01 | 14:10

1
Шокиращи данни но много близки до истината!

Добави коментар

Водещи новини