Патриарх Кирил призова вярващите да се молят за прекратяване на въоръжените конфликти

  • 06 януари 2016 14:47

  • 1168
  • 1
Патриарх Кирил призова вярващите да се молят за прекратяване на въоръжените конфликти
©

В Рождественското си послание патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова паството да се моли за скорошно пълно прекратяване на враждата в Украйна, а също и за християните от други страни, страдащи от въоръжени конфликти, предаде ТАСС.

По традиция днес в Русия е Бъдни вечер. Довечера патриархът ще оглави празничното богослужение в катедралния съборен храм "Христос Спасител" в Москв, съобщава БТА.

"Призовавам всички чеда на многонационалната Руска православна църква да се молят да най-скорошно пълно прекратяване на враждата в Украйна, за изцеление на раните, и телесни, и душевни, нанесени на хората от войната. Нека и в храма, и у дома искрено да се молим на Бога за това, както и да се молим за тези християни, които живеят далеч от нашите страни и страдат от въоръжени кофликти", каза патриарх Кирил.

Той е уверен, че "братоубийственото противостояние, което е възникнало на украинска земя, не бива да разделя чедата на църквата, сеейки омраза в сърцата. Истинският християнин не може да мрази нито ближните, нито далечните си". Патриархът напомни и библейската божия заповед: "Обичайте враговете си". "Нека тези думи на Спасителя станат за всички нас пътеводител в живота и нека злобата и неприязънта към другите никога да не намират място в душата ни", каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.06 | 15:21

1
Отче ,с молитва не става ! Иска и мотика !

Добави коментар

Водещи новини