Борис Немцов бил убит от 3-ти опит?

  • 06 януари 2016 13:05

  • 2419
  • 0
Борис Немцов бил убит от 3-ти опит?
© gettyimages (архив)

Руският опозиционер Борис Немцов е бил убит от трети опит, предаде Росбалт.

Според двамата основни заподозрени за смъртта на един от главните опоненти на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 – Заур Дадаев и Анзор Губашев преди да извършат престъплението в центъра на Москва в нощта на 27 срещу 28 февруари 2015 г. са били направени два опита за ликвидирането на Немцов. Физическите изпълнители са се отказали да извършват покушенията, защото на местата на планираните престъпления е имало много хора, разказват арестуваните. На 27 февруари Немцов също е могъл да се отърве, защото килърите дълго време не са могли да открият жертвата си.

Когато Заур е вървял след Немцов и приятелката му Анна Дурицкая, той все още се двоумил дали да открие огън близо до Кремъл. Тогава обаче се е появил снегорин, който е можел да заглуши шума от изстрелите и везните се наклонили в полза на убийството, пише в статията на руската медия.

На редица заподозрени са повдигнати обвинения и те са заплашени от доживотен затвор. Следствието смята, че поръчителят и организаторът на убийството на Немцов е чеченецът Руслан Мухудинов - бивш офицер от батальона на Вътрешните войски „Север“.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини