Кремъл: Няма да пазим имунитета на главния прокурор Юрий Чайка

  • 16 декември 2015 12:20

  • 1747
  • 1
Кремъл: Няма да пазим имунитета на главния прокурор Юрий Чайка
© gettyimages (архив)

"Ние няма да пазим имунитета на главния прокурор на Руската Федерация - Юрий Чайка", каза говорителят на президента на страната Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 – Дмитрий Песков, предаде Интефакс.

С тези думи прессекретарят на Кремъл опроверга твърденията на руска медия, че властта на най-голямата по територия държава в света има план да обгради Чайка с неприкосновеност и по този начин главният обвинител на Русия да бъде спасен от разследване. "Ние нямаме такива планове. Никой у нас не е неприкосновен", каза още Песков. Той също посочи, че публикацията в изданието РБК не се основава на конкретни факти и в нея не са цитирани източници.

Опозиционерът Алексей Навални обвини Чайка и две от децата му в упражняване на незаконна дейност. Прокурорът отговори, че думите на опонента на Путин са лъжливи и знае кой стои зад поръчката. Организация на Навални заведе дело срещу Чайка в московски районен съд. Магистрите отклониха иска с мотив, че ответникът има съдебен имунитет.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Gost

2016.02.11 | 21:52

1
NASCHITE POLITICI DA VZEMAT PRIMER OT RUSIIA//NIKOI NE E NEPRIKOSNOVEN//KRAI NA CITATA.

Добави коментар

Водещи новини