Съд нареди да бъде затворен единственият център по сциентология в Москва

  • 23 ноември 2015 21:44

  • 2854
  • 3
Съд нареди да бъде затворен единственият център по сциентология в Москва
© Gettyimages/Gulliver

Съд в Москва нареди да бъде затворен единственият център по сциентология в руската столица, предаде Франс прес, цитирайки руски агенции.

"Молбата на министерството на правосъдието за затваряне на Сциентоложката църква в Москва трябва да бъде уважена", се казва в решението на съда, цитирано от РИА-Новости.

Центърът има срок от шест месеца да учреди комисия, която да извърши ликвидация на институцията, се казва в решението, цитирано от БТА.

Центърът по сциентология в Москва определи решението на съда като дискриминационно и заяви, че ще го обжалва пред руския Върховен съд.

През август руският Следствен комитет съобщи, че е открил тайно монтирана апаратура за "аудиовизуални записи, скрита в стаята за лични разговори с вярващите", по време на обиски в центъра по сциентология, извършени съвместно с отдела за борба с екстремизма към вътрешното министерство.

Сциентоложката църква е официално регистрирана в Русия през 1994 г.

От основаването си през 1954 г. в Лос Анджелис, сциентологията е призната като вероизповедание в САЩ, но продължава да е смятана за секта в някои европейски страни.

Русия два пъти е била осъдена от Европейския съд за правата на човека за отказ да регистрира центрове по сциентология като религиозни организации.

Последвайте канала на

2854 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
срочно

2015.12.01 | 09:46

3
Да затворят и Туитър извънземни жестоки врагове го ползват за тежки увреждания вкл обсебвания на терористи и поени с наркотици извършители на масови убииства

2015.12.01 | 09:45

2
браво сектите вън три християнскицъркви евангелисти католици и православни следвам историческата хронология всичко друго е ерес ислям кришнари будисти сциентолози хинду минду всите са сатанисски секти
Петър

2015.11.25 | 14:32

1
Добре, затварят църква на сциентолозите, които са християни. Ама отвориха огромна джамия....пита се: кое е за предпочитане християнска църква или мюсюлманска джамия?

Добави коментар

Водещи новини