Египет и Русия продължават работата си на Синайския полуостров

  • 02 ноември 2015 08:47

  • 1576
  • 0
Египет и Русия продължават работата си на Синайския полуостров
© Getty Images/Guliver

Египет и Русия продължават работата си на Синайския полуостров, където в събота катастрофира руски пътнически самолет.

Към египетските и руските експерти и спасители днес ще се присъединят и френски специалисти, тъй като падналият аербъс е произведен във Франция, предава БНР.

Намерените досега 156 тела са транспортирани към Русия. В катастрофата загинаха 217 пътници и 7-членен екипаж.
Ръководителят на "Росавиация" Александър Нерадко, който участва в руската комисия, пристигнала в Египет, обясни, че машината се е разпаднала във въздуха. Затова останките са пръснати на 20 кв. км.

"Всички признаци свидетелстват, че конструкцията на самолета се е разрушила във въздуха, на голяма височина. На специалистите от египетската комисия, в която участват и руски специалисти, тепърва предстои да разшифроват черните кутии, да прослушат наземните записи в службите за управление на въздушното движение, да се запознаят със записите от екраните на локаторите", обясни Нерадко.

Хипотезата, че самолетът е бил свален от части на Ислямска държава, действащи на Синайския полуостров, се смята за нереалистична, защото машината е летяла на 9000 метра, а ислямистите нямат ракети за такава височина. Руски експерти допускат взрив в багажното отделение или технически проблем, извадил от строя едновременно всички двигатели.

Според проф. Александър Фридлянд, директор на научния център за мониторинг, анализ и прогнозиране на държавния научноизследователски институт за гражданска авиация по-скоро трябва да изключим версията за сваляне с ракета.

"Или е било технически проблем, или нещо е станало в багажното отделение и е последвал пожар. Да кажем, силите за сигурност при огледа на багажа са пропуснали някакво взривно устройство. Второто би могло да са проблеми с електообезпечаването на самолета, което е довело или до пожар, или до излизане от строя на всички двигатели едновременно. Защото ако поне един двигател е работел, такова падане нямаше да се случи", казва още той.

Днес в търсенето на още отломки от самолета ще се включат и дронове.

Последвайте канала на

1576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини