В Украйна глобиха Чубака в изборния ден

  • 26 октомври 2015 10:14

  • 2060
  • 1
В Украйна глобиха Чубака в изборния ден
© gettyimages

Съд в украинския град Одеса наложи глоба на съратника на заместник-председателя на Интернет-партията – Дарт Вейдър – Чубака, предаде РИА Новости.

Магистратите в черноморското пристанище наложиха паричното наказание в размер на 170 гривни (приблизително 7,5 долара) на политика, представящ се за герой от сагата "Междузвездни войни", заради липсата на документи за самоличност. Политиците от източноевропейската страна вчера се появиха на една от избирателите секции и Чубака изнесе концерт, в подкрепа на своя съпартиец в местните избори.

Дарт Вейдър и Чубака обаче не бяха допуснати до вота. Двамата не фигурираха нито в избирателните списъци, нито в листите, а Чубака е нямал и документи за самоличност и управлявал кола без книжка. Той обаче е заявил, че не може да плати глобата. Парите ми се намират в галактическа банка, заявил е Чубака.

По данни на Централната избирателна комисия в Киев при вота са взели участие почти 47% гражданите с право на глас. Кампанията, както и изборният ден бяха съпровождани с обвинения в манипулация и нарушения.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2060 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.26 | 20:25

1
това ли е яцанюк?

Добави коментар

Водещи новини