Патриарх Кирил награди режисьора Никита Михалков с църковен орден

  • 21 октомври 2015 14:39

  • 1474
  • 1
Патриарх Кирил награди режисьора Никита Михалков с църковен орден
©

Руският патриарх Кирил награди кинорежисьора Никита Михалков за 70-ия му рожден ден. Духовният глава на Русия го награди с орден на светия благоверен княз Даниил Московски Първа степен за работата му за духовно-нравственото състояние на обществото и поддържка, строителство и възраждане на храмове и манастири, съобщи РИА Новости, позовавайки се на сайта на Руската православна църква.

Днес носителят на "Оскар" за филма "Изпепелени от слънцето" отбелязва своя юбилей.

"Зная Ви като човек, който с особено сърдечно внимание преживява съдбата на родината и не е равнодушен към отнасящото се за духовно-нравственото състояние на обществото. Вие успешно реализирате много значими медиапроекти, призвани да помогнат за съхранение на националната историческа памет, популяризиращи богатото духовно и културно наследство на народа ни и утвърждаващо евангелските идеали в живота на съгражданите си", се казва в словото на патриарх Кирил.

Първойерерхът изрази признателност на Михалков за "Поддържане, строителство и възраждане на храмове и манастири, за развитие на църковната мисъл и просвещение", както и активно участи в дейността на Патриаршеския съвет по култура. Режисьорът е и кавалер на ордена "За заслуги пред Отечеството".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1474 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
русия СЕ РАЗПАДА ГЛАД И МИЗЕРИЯ ИДВААААААААААААА

2015.10.23 | 14:30

1
руски ПИЯН БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини