Един тон портокали ще получи 7 - милиардния жител

  • 05 ноември 2011 08:05

  • 1548
  • 0
Един тон портокали ще получи 7 - милиардния жител
© Интернет

Фермери от ЮАР дариха 7-милиардния жител на планетата с 1 тон портокали.

Нестандартният подарък получи малкият Пьотър Николаев от Калининград, който се появи на бял свят в нощта на 30 срещу 31 октомври и получи от ООН документ за юбилейно бебе. 

Церемонията по връчването на символическите кошници с цитрусовите плодове и сертификат за останалата част от портокалите се проведе в болничната стая на пренаталния център в Калининград, където се намират Пьотър и майка му. Родителите на известния малчуган могат да получат 70 кашона с по 15 кг от плодовете в една от търговските вериги в града. Пьотър е трето дете в семейството и се роди с тегло 3,6 кг и ръст 50 см.

Решението именно той да получи „званието” седем милиарден жител на Земята бе продиктувано от факта, че на 31 октомври именно в Калининград се проведе презентация на световния доклад за народонаселението. В същото време първенството оспорват Петропавловск-Камчатск, филипинската столица Манила, Индия и Виетнам. Юбилейното бебе бе навестено в сряда лично от премиера Владимир Путин. „Имам и подарък”, с усмивка каза той на щастливата майка Елена и връчи на жената сертификат за подобряване на жилищните условия на семейството.

То живее в двустаен апартамент, но благодарение на подаръка от Путин Николаеви ще могат да заменят жилището си с по-просторно. Премиерът подържа на ръце малкия Пьотър и отбеляза, че малчуганът е красавец „Как ви се отдаде да уцелите седемте милиарда?”, поинтересува се Путин. „Това е заслуга на Пьотър, аз съм обикновена майка, а той е юбилеен жител на планетата – такава е съдбата му”, отговори майката.

Използвайки случая, жената побърза да похвали условията в пренаталния център в Калининград и да благодари на премиера за новопостроената детска градина с басейн в града. Елена има още две деца – син на 7 години и дъщеря на 5. На прощаване Путин пожела на семейство Николаеви щастие и остави автограф върху сертификата за разширяване на жилищната им площ.

Последвайте канала на

1548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини