Между службите няма никаква координация, заяви губернаторът на Одеска област

  • 19 октомври 2015 06:35

  • 1552
  • 1
Между службите няма никаква координация, заяви губернаторът на Одеска област
© Gettyimages/Gulliver (архив)

Не повече от 37 души са били на борда на потъналия в Черно море, недалеч от Одеса, катер. Това съобщи губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили, цитиран от ТАСС.

"Там е имало 37 души, което е било абсолютно недопустимо. За това не са били уведомени държавните служби. Между службите няма никаква координация", каза Саакашвили в ефира на телевизия "112.Украина".

По-рано украинската държавна служба за справяне с извънредни ситуации съобщи, че на катера е възможно да е имало над 40 души.
Саакашвили посочи, че претовареният плавателен съд се е отдалечил от пристанището в нарушение на правилата, тъй като екипажът му е нямал разрешение да използва кей там.

Губернаторът отбеляза, че за това са знаели представители на украинската служба за гранична охрана.

Саакашвили смята за основна причина за трагедията липсата на ред в сертификацията и координацията между отделните служби на пристанището. Той отбеляза, че споровете за броя на загиналите се дължат на липсата на точен списък с пътниците.

По-рано ръководителят на правителствената комисия за разследване на обстоятелствата около корабокрушението, украинският вицепремиер Генадий Зубко, заяви, че технически на борда на катера не е могло да има повече от 12 души, припомня БТА.

Украинското министерство на вътрешните работи образува наказателно производство за нарушение на правилата за сигурност при експлоатация на воден транспорт. Капитанът на плавателния съд е задържан.

Украинският президент Петро Порошенко разпореди да се проведе цялостно разследване на случая. Правителствената комисия трябва да представи доклад за резултатите от разследването до 2 ноември.

Последвайте канала на

1552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2015.10.21 | 15:36

1
Където се намеси агресора САЩ и последствията са същите както и в Българи - анархия...........

Добави коментар

Водещи новини