Няма гражданска война в Украйна, има окупирана територия, отсече Порошенко

  • 11 юни 2015 21:20

  • 2479
  • 6
Няма гражданска война в Украйна, има окупирана територия, отсече Порошенко
© Getty Images/Guliver

Украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември заяви, че в страната му не се води гражданска война. Той каза това, докато бе на посещение в държания от правителствените сили Мариупол в обхванатата от конфликта източна Донецка област, предаде ДПА.

"Хората, които се намират в окупирана територия насред тази хуманитарна катастрофа, за мен са заложници - заложници на агресор, които следва да бъдат освободени. Това е наш свят дълг", каза Порошенко, цитиран от украинската агенция Интерфакс.

Той не назова поименно агресора.

Миналия месец Порошенко заяви за Би Би Си, че Украйна води "истинска война" с Русия, отбелязва ДПА.

Порошенко назначи за нов губернатор на Донецка област Павел Жебривски и му възложи да подобри живота на цивилните въпреки смъртоносния конфликт.

Жебривски досега отговаряше за антикорупционните въпроси в генералната прокуратура. Той ще бъде по-безкомпромисен и националистично настроен от уволнения днес досегашен губернатор на Донецка област Олександър Кихтенко, заяви депутатът и съветник по информационната политика Олександър Брихинец, цитиран от БТА.

Кихтенко силно е подкрепял сътрудничеството с окупираната част на Донецк и новото назначение ще се отрази отрицателно на преговорите с бунтовниците, написа Брихинец във Фейсбук.

Порошенко многократно е заявявал, че няма да преговаря с бунтовниците, които украинското правителство смята за терористи. Порошенко съобщи, че общата стойност на всички отбранителни съоръжения по разделителната линия в Донбас ще струват 1 милиард гривни (47,2 милиона долара), предаде ТАСС.

Той добави, че всички съоръжения трябва да бъдат завършени до средата на юли. На 9 март Порошенко съобщи, че Украйна подготвя дълбоко ешелонирана отбранителна система в източната част на страната.

Последвайте канала на

2479 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.06.17 | 17:02

6
ОКУПИРАНА ОТ КИЕВ ТЕРИТОРИЯ
леля ти

2015.06.17 | 17:02

5
Това в Украйна какво е?Не е ли гражданска война?
Буран

2015.06.17 | 17:02

4
А ,кой кретен прати нацисти от,, Мегдана,, в Донецк и убиха 15 човека и след ,като ги изгониха се завърнаха въоръжени на автобуси и изядоха дървото . И кой ,демократ,забрани да се говори на майчиният език и на руснаците ,че и на българите .И това ,ако не е обявяване на гражданска война.Ех, другарю Вальцман ,пардон Порошенко !

2015.06.17 | 17:02

3
Същият боклук и малоумник като нашият Болен ку-рвата! Ама 1 към 1........

2015.06.17 | 17:02

2
тоя изметна тотално
Въпрос

2015.06.16 | 17:28

1
Защо плюсчетата за това становище на Порошенко се броят на пръсти ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини