Русия: Турски поток е в интерес на Европа (обновена)

  • 22 април 2015 12:28

  • 1991
  • 5
Русия: Турски поток е в интерес на Европа (обновена)
© gettyimages

Газопроводът Турски поток е изгоден за Европа, каза руският външен министър Сергей Лавров.

Първият дипломат на Москва в интервю заяви, че няма значение как ще се нарича проектът за доставка на синьо гориво от Русия през Турция за Стария континент. Той също изрази готовността на своята страна да продължи диалога с Европейския съюз по въпроса за енергийните доставки.

Министърът се спря и върху въпроса за санкциите. "Не съм загрижен за санкциите, повече съм загрижен за отношенията ни с Европейския съюз и САЩ. Трябва да  можем да произвеждаме свои стоки. Аз винаги съм бил привърженик на изгодната и за двете страни търговия", коментира той ограниченията, наложени върху Москва от ЕС, САЩ и още няколко държави заради руската намеса в Украйна.

"В интерес на властта в Киев е страната да е неутрална страна във военнополитически смисъл", допълни Лавров. Според него Русия иска Украйна да остане цяла. Той припомни как президентът на източноевропейската страна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември е поел ангажимента пред света да извърши децентрализация и даде повече автономия на източните райони, където проруски сепарастити водят боеве срещу армията на централното правителство начело с Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град.

"Основната заплаха за нас е Ислямска държава", допълни Лавров. "Нашите граждани, биещи се в редовете на групировката, може да извършат атентати в родината ни", изрази своето опасение дипломатът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1991 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Иванчо

2015.04.23 | 19:47

2
Кои сте вие че да определяте коя държава каква да бъде ?! Гледайте си умиращата фашистка държава и разпадаща се икономика и престанете да нападате съседите си.

2015.04.23 | 21:15

5
а ти какъв си да ръсиш мозък, не си интересен...
смях

2015.04.23 | 19:48

4
тия блядове съвсем полудяха. пътя на Украйна не зависи от вашата кочина.
русофил

2015.04.23 | 19:48

3
Лавров и Путин не спират да ме забавляват всеки ден! Нищо не зависи от тях а те се перчат.....
Аз

2015.04.23 | 11:04

1
Късно е, либе, за китка! Вие ги накарахте да поискат да влязат в НАТО - сега претендирате!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини