„Газпром” може да строи „Турски поток” в Европа

  • 13 април 2015 19:29

  • 3000
  • 8
„Газпром” може да строи „Турски поток” в Европа
©

„Газпром” не изключи възможността да участва в проектите за строителство на газопроводи в Европа, които ще бъдат инфраструктурно продължение на „Турски поток”. Това каза в Берлин ръководителят на руската компания Алексей Милер, цитиран от ТАСС.

Той посочи, че при строителството на инфраструктурата на „Турски поток” „Газпром” ще работи в рамките на третия енергиен пакет.

„Газпром” вижда сериозни рискове в европейския модел за диверсификация на газовите доставки, но е готов да работи с Еврокомисията, добави Алексей Милер в изказването си на конференция на елитния Валдайски клуб. По думите му ако цената на руския газ бъде еднаква за всички европейски държави, то тя ще бъде с максимални стойности.

Милер отбеляза също, че компанията ще е готова да си сътрудничи с Европейската комисия по всички модели, включително и Европейския енергиен съюз.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3000 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.04.16 | 22:31

8
НЕ НИ ТРЯБВА руската ГАЗ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ А ТЕ ПИЯНИЦИТЕ ДА СЕ ВЪОРАЖАВАТ ЛИ

2015.04.16 | 13:23

7
ХАХАХАХАХАХА МНОГО ЯСНО
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.04.16 | 13:23

6
САМО ФАКТИ ! Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.oра си и да му е издигала ме.га.ло.ма.нс.ки паметници, по-високи от ТВ кула. България го е правила. Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”. САМО ФАКТИ!

2015.04.16 | 13:20

3
90% от българите подскачаха - ако не на площадите, то у дома си - при идването на демокрацията. 90% от подскачащите след това се разочароваха и видяха, че новото е не по-добро, а по-лошо от старото. Нима Сидеров е някакъв уникален случай, та да му е забранено да промени мнението си, както всички останали?
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.04.16 | 13:22

5
По комунистически Сидеров говори за национализация, но мълчи за руските афери с горива, банки и удобни играчи. Друг е въпросът за "дясно радикалната "Атака", която по комунистически плещи за национализация на това или онова, но пропуска най-големия кърлеж в икономиката ни - рафинерията на Лукойл, която за последните 6 години е отчела приходи за над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да са отчели и 1 лев печалба. "Дясно радикалните ''борци" от Атака също така упорито пропускат да се борят и с факта, че България плаща най-скъпия руски газ. Същите "борци" нито веднъж не подадоха сигнал в проку.ратурата или в НС за разследване на схемите на ДПС за източване на ДДС и пране на пари, за далаверата КТБ и финансирането на Пеевски, но подадоха сигнал срещу протестиращите българи, несъгласни с тази подмяна и гавра с политически принципи и национално достойнство.САМО ФАКТИ!
гъзпромчо

2015.04.16 | 13:21

4
или доставки на ефтин газ за ес или да си гледат работата

2015.04.16 | 13:20

2
да иба майката на изолираната продажна предателска тиква , която ни затри от енергийната карта на Европа и ни направи васалина Турция

2015.04.16 | 13:20

1
До Петър Петров: абе ти си много назад с матрияла и още повече в страни. Тъпак дудук, казвал ли ти е някой това. Иначе се докарваш : гониш на босия цървулите на запад а за русия само говориш. Ами иди там бре чоджум. Не се хаби тука по хартията вече се повтаряш. Стана а смях и простите.

Добави коментар

Водещи новини