Киев ще провежда референдум за децентрализация на Украйна

  • 06 април 2015 12:36

  • 1603
  • 4
Киев ще провежда референдум за децентрализация на Украйна
©

Киев е готов да проведе референдум за устройството на страната, каза украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, предаде РИА Новости.

Днес държавният глава на източноевропейската страна се срещна с членове на комисията за конституционни реформи. "Готов съм да подпиша указ за всенародно допитване дали родината ни да бъде децентрализирана или не, ако вие виждате необходимост в това", заяви той пред юристите. Президентът също призова в работата на комисията да вземат участие и представители на районите в Източна Украйна, където частите под командването на правителството на Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град водят боеве срещу проруските сепаратисти.

Порошенко пред специалистите подчерта, че евентуалното децентрализиране на страната няма да окаже влияние върху националната сигурност и външната политика на Киев. Според него 90% от участниците в проектираното допитване ще поискат страната да остане унитарна. Той допълни, че украинският ще остане единственият официален език.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1603 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Андрешко

2015.04.08 | 20:54

4
Понеже референдума ще се проведе по американски сценарий то резултата е ясен.Истината е,че и това няма да спаси Украйна от разпадане!За този който избива народа си няма да има прошка!
ВАЖНО!!!

2015.04.08 | 19:44

2
Хора за нищо на света не ходете да работите в Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
плащач

2015.04.08 | 19:44

3
Кога ще те отпусне дрогата бе елен?Бегай бързо на терминал 2 там ще ти платят.

2015.04.06 | 21:53

1
Дрън , дрън как ли пък не !По нагоре пишете че е продавал части на Русия!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини