Момиче без ръце рисува с краката си

  • 20 март 2015 17:06

  • 1995
  • 3
Момиче без ръце рисува с краката си
©

Една вдъхновяваща човешка история - млада жена от Крим, родена без ръце, използва краката си, за да рисува.

Несломена от тежката си съдба, Марина се учи да рисува по свой начин още от малка. Сега тя е на 21 години и продължава да го прави с желание. "В началото го правех за себе си; после в училище започнах да ходя на класове по графично изкуство и там се занимавах по-професионално. Когато завърших училище, спрях, а сега рисувам, когато имам вхъдновение" – споделя Марина Ходий, предаде News7.

Още от малка Марина открива своята страст към изкуството във всичките му форми. В училище тя се занимава с танци, а преди три години започва да се занимава с пеене и мечтае да направи изпълнение на сцена. Според нейната учителка, най-голямата сила на младото момиче е оптимистичният й характер, който я прави и морална опора за семейството си.

Майката на Марина разказва, че е държала още от малка дъщеря й да общува с другите деца и да ходи на детска градина с тях. Семейството е срещнало добро отношение от всички ясли. Кметът на градчето пък е помогнал, за да може Марина да посещава обикновено училище. На 12 години тя печели националната награда "Гордост на Украйна“ в категорията за сила на духа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1995 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.07.28 | 15:06

2
Жените най-хубаво рисуват с вагината си.
свидетел

2015.07.28 | 15:07

3
А такива като теб най- хубаво мислят със задника си.

2015.07.28 | 15:06

1
Живее му се на момичето,бори се както може

Добави коментар

Водещи новини