Руските миротворчески сили в Приднестровието не са заплаха за НАТО

  • 13 октомври 2011 20:20

  • 604
  • 1
Руските миротворчески сили в Приднестровието не са заплаха за НАТО
© Интернет

Присъствието на руските миротворчески сили в Приднестровието не представлява заплаха за НАТО, заяви генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен в интервю за вестник „Ромъния Либера”.

„Според националната стратегия за отбрана на Румъния руското военно присъствие в Приднестровието се възприема като пряка заплаха за националната сигурност на държавата. Обаче в основополагащия акт за сътрудничество между Русия и НАТО от 1997 г. двете страни заявиха, че няма да прилагат сила една срещу друга”, отбеляза Расмусен. Той изрази съмнение, че в Приднестровието може да се повторят събитията от Южна Осетия и Абхазия.

„Съществуват известни сходства между Приднестровието и Абхазия или Южна Осетия, но е очевидно, че има и достатъчно различия. По отношение на Приднестровието се водят преговори за намирането на политическо и дипломатическо решение”, уточни той.

Последвайте канала на

604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
за Витков !

2011.10.18 | 19:40

1
Това е една престъпна и терористична организация ! Срамувам се ,че родината ми членува в нея. Срамувам се ,че тази организация избива хиляди хора по света под наслов ,че брани свободите им.

Добави коментар

Водещи новини