ЕСПЧ отряза внук на Йосиф Сталин

  • 15 януари 2015 13:41

  • 4457
  • 0
ЕСПЧ отряза внук на Йосиф Сталин
©

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) отклони иск на внука на съветския ръководител Йосиф Сталин Евгений Джугашвили, предаде Интерфакс.

Магистратите от Страсбург постановиха, че руската правораздавателна система е постъпила правилно като не е разгледала жалба на наследника на управлявалия СССР от 20-те години до смъртта си през 1953 г. Йосиф Джугашвили (Сталин) срещу московския в. Новая газета. Евгений Джугашвили бе завел дело за клевета през 2009 г. Изданието в две публикации бе обвинило Бащата на народите и неговите съратници в избиването на 22 000 полски военни и интелектуалци край село Катин в Западна Русия през 1940 г.

ЕСПЧ днес постанови, че руските съдилища са намерили справедливия баланс спазването на неприкосновеността между личния живот и правото на журналистите на свободно изразяване, като са отклонили исковете срещу изданието. Решението на магистратите от френския град е окончателно.

Делото за Катин бе разсекретено през 2010 г. от тогавашния руски президент Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. Той предаде 67 тома от делото на полския си колега Бронислав Коморовски.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини