Путин празнува рождения си ден в компанията на Берлускони

  • 07 октомври 2011 21:26

  • 1098
  • 1
Путин празнува рождения си ден в компанията на Берлускони
©

Руският премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 празнува днес 59-ия си рожден ден в компанията на италианския си колега Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 и бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, предаде Франс прес.

Очаква се Путин и гостите му, които отдавна поддържат приятелски отношения, да прекарат вечерта в една от руските резиденции, посочи говорителят на премиера Дмитрий Песков. Специалният ден беше белязан от множество любопитни, понякога доста дръзки прояви, организирани от млади почитателки на министър-председателя, нарекли се "Армията на Путин" или "Наистина обичаме Путин".

Имаше и нещо още по-необичайно - група жители на Санкт-Петербург (родния град на премиера) заявиха, че възнамеряват да поставят в двора на кооперацията си статуя на лабрадора на Путин - Кони.

Руският патриарх Кирил изпрати на Путин послание с поздравления, приветствайки премиера, затова че бди над нравственото здраве на руското общество, посочва агенция Интерфакс.

Опонентите на рожденика обаче се отнесоха сурово към празничното събитие в деня, когато се навършват пет години от все още неизясненото убийство на опозиционната журналистка Анна Политковская.

Темата "Благодарим ти, Путин", пусната в Туитър, бързо предизвика вълна от иронични послания. "Самолети се разбиват, кораби потъват, няма избавление, благодарим ти, Путин", гласи едно от тях.

В. "Ведомости" отбелязва, че обявеното завръщане на Путин в Кремъл може "да се приеме като деня на кончината на руската политика".

Именно при Путин властта окончателно престана да се интересува от това какво мисли руския народ, пише политологът Станислав Белковски във в. "Московский комсомолец".

Цитирайки допитване на независимия център "Левада", в. "Ведомости" отбелязва, че руснаците са приели с известно безразличие вестта за завръщането на Путин в Кремъл, като 52 процента от запитаните смятат, че страната се е уморила да чака да бере плодовете на политиката му.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1098 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РУСОФИЛ

2014.10.17 | 18:29

1
ПРОСТАКО,ЗАПОЧНА СТАТИЯТА СИ С РОЖДЕННИЯ ДЕН НА ПУТИН , А ПОВЕЧЕТО ИЗРЕЧЕНИЯ СА ,ЗА ТОВА ,КАКВО КАЗАЛА ОПОЗИЦИЯТА. ТОВА ОПИТ ЗА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА РУСИЯ ЛИ Е ,ИЛИ ВНАСЯНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ ПО ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ДОЛЕН НАЧИН? ВИДЯХМЕ КАКВИ ГОВНА ГИ ИЗЯДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ -ТАКА ЧЕ НЕ ПРАВЕТЕ ОПИТИ ДА СЕ МЕСИТЕ В РУСИЯ! ПАК ПОВТАРЯМ,ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини