Две деца загинаха в Донецк от снаряд, паднал в училище

  • 05 ноември 2014 20:44

  • 1446
  • 1
Две деца загинаха в Донецк от снаряд, паднал в училище
©

Две деца загинаха от снаряд, паднал на територията на училище в украинския град Донецк, предадоха ТАСС и АФП.

Журналисти, работещи за Франс прес, съобщиха, че са видели две тела, покрити с брезент на мястото на инцидента, при който според очевидци са били ранени четирима души.

ТАСС се позовава на пресслужбата на вътрешното министерство на самопровъзгласилата се Донецка народна република, която съобщи, че артилерийски снаряд е уцелил сградата на 63-то училище. По това време „непосредствено пред училището” деца играели футбол. Жертвите са загинали от осколки от снаряда, допълва БТА.

Представители на Украйна, Русия и проруските сепаратисти се срещнаха днес в Донецк в опит да опазят крехкото споразумение за прекратяване на огъня, предаде Франс прес, цитирайки представител на ОССЕ. На срещата не бе постигнат осезаем напредък, нивото на доверие между страните бе много ниско, посочи зам.-ръководителят на наблюдателската мисия на ОССЕ в Украйна Александър Хъг. Все пак той отбеляза, че самият факт, че враждуващите страни разговарят, е окуражаващ.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах.

2014.11.09 | 01:29

1
Ето как профашистки елементи се стремят да умиротворят източна Украйна. Защо после се учудват че източните райони искат да се отделят?

Добави коментар

Водещи новини