Русия: Киев и Източна Украйна да започнат диалог

  • 03 ноември 2014 10:34

  • 1333
  • 1
Русия: Киев и Източна Украйна да започнат диалог
© gettyimages

Москва призова властите в Украйна и сепаратистите в източните части на страната да седнат на масата на преговорите, пише Газета.ру.

Днес руското външно министерство коментира проведените вчера избори за президент и парламент в самопровъгласилите се Донецка и Луганска народни републики. "С оглед на вота много е важно да се предприемат важни стъпки към диалог между украинските власти и представителите на източните райони на страната за нормализиране на живота в Украйна", пише в комюникето на руската дипломатическа централа. Москва заявява и за своето уважение към волеизявлението на избирателите. "Избраните представители са получили мандат за осъществяване на практика на мерки за постигане на траен мир", се посочва в документа.

По-рано украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември заяви, че няма да признае резултатите от вота. Той изрази надежда, че Русия няма да обяви изборите за законни. Според държавния глава вотът в непризнатите републики е нарушение на споразуменията от Минск, подписани на 5 септември и от руски представители.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чичовите червенотиквеничковчета

2014.11.05 | 09:58

1
Блядовете да си гледат собствените проблеми и да не се месят във вътрешните проблеми на други страни !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини