Новият кабинет в Киев готов след 7 дни?

  • 30 октомври 2014 11:12

  • 1522
  • 0
Новият кабинет в Киев готов след 7 дни?
© gettyimages

Парламентарната коалиция, която ще излъчи новия украински кабинет, може да бъде съставена още на първото заседание на Върховната рада, пише Газета.ру.

Днес говорителят на президента на източноевропейската страна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември - Виталий Ковалчук заяви, че още по време на първото заседание на органа на законодателната власт, което се очаква до седем дни, няколко партии ще излъчат обща кандидатура за министър-председател и ще връчат своето предложение на държавния глава. "Първата задача на новото правителство ще бъде да внесе предложение за бюджета за следващата година", заяви Ковалчук по киевска телевизия.

Изборите се състояха на 25 октомври. Бариерата от 5% бе премината от партията на премиера Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град "Народен фронт", "Блока на Петро Порошенко", формацията на кмета на западния град Лвов Андрей Садовий "Самопомощ", Опозиционния блок на бившия вицепремиер Юрий Бойко, Радикалната партия на депутата и журналиста Олег Ляшко и политическата формация на бившия премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и "Баткившчина".

Тимошенко вчера изрази готовността си да участва в коалиция, като подчерта, че нейната партия няма претенции за постове в правителството. По-рано от Блока на Порошенко заявиха, че са "за" преговори с всички партии в парламента без Опозиционния блок, защото в тази формация има привърженици на избягалия в Русия бивш президент Виктор Янукович.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1522 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини