Откриха храм на 6000 г. с човешки фигурки и останки от принесени в жертва животни

  • 27 октомври 2014 15:00

  • 3700
  • 2
Откриха храм на 6000 г. с човешки фигурки и останки от принесени в жертва животни
© Getty Images/Guliver

Украински археолози откриха храм на 6000 години с човешки фигурки и останки от принесени в жертва животни, съобщи "Лайв сайънс", цитирано от БТА.

Храмът е с размери 60 м на 20 м. Той е бил на два етажа, от дърво и глина, заобиколен от двор. Горният етаж е бил с пет помещения. В него са намерени осем глинени платформи, вероятно използвани като олтари. Подът и стените на всичките пет помещения на втория етаж са били декорирани с червена боя, което е създавало церемониална атмосфера. На първия етаж е имало още седем платформи.

Праисторическото селище, където е храмът, е близо до гр. Небеливка. Имало е над 1200 сгради и почти 50 улици.

По същото време са възниканили ранни градски центрове в Анадола и Месопотамия.

Когато селището е изоставено, сградите, включително и храмът, са били изгорени. Това е било характерно за културата Кукутени-Триполие.

Украинските археолози работят по храма от шест години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3700 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.30 | 21:02

2
Украинците, тзи измислена нация упорито се опитва да докаже, че е най-древната нация на света - могат да ходят да обменят опит с македонците, нашите братя и съседи ))))) Чак етажите и цветовете на стените и пода откриха...))) Глина и дърво на 6000 години при това опожарени..... Хахахахаха звездите им говорят )))
да запалят два три огъня около разкопките за всеки

2014.10.30 | 14:58

1
От тази култура бях възхитен от перфектна ваза в музея в Кишинев. На вазата бяха нарисувани извънземни черни големи с дълги пипала ..Най интересното е че няколко дни по късно в Киев при оглед на фирма бастисана с набеждаване и последвало оплюване с цел тотален срив цените на акциите видях голям черен с пипала да държи целия персонал във фоаето..Вероятно тези нашенци почиващи при тогавашни скромни условия са имали чести срещи от девети вид...

Добави коментар

Водещи новини