Украински сепаратисти ще екзекутират мародери

  • 18 август 2014 13:30

  • 2006
  • 2
Украински сепаратисти ще екзекутират мародери
© gettyimages

Смъртна присъда за мародери и военни престъпници въведоха властите на самопровъзгласилата се Донецка народна република, предаде РИА Новости.

Днес правителството на отцепниците в Източна Украйна проведе заседание и утвърди правилника за работа на военните съдилища и новия Наказателен кодекс (НК). Престъпленията, извършени от военните ще бъдат разглеждани на две нива. Магистратите от първото ще се занимават със закононарушенията, извършени от редник до командир на рота. Второто ниво ще разглежда криминалните деяния на командири на батальони и по-висши чинове. Според ръководителите на проруските сепаратисти новите мерки ще облекчат съществено борбата срещу престъпленията сред военните. От Донецката народна република посочват, че мерките са военновременни и след края на бойните действия те ще бъдат отменени.

През април правителството на Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град в Киев започна въоръжена операция срещу отцепниците. Днес украинските власти обявиха, че за последното денонощие са били убити най-малко 9 войници от украинските части.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2006 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.20 | 02:17

1
САМО ТАКА !

2014.08.20 | 02:33

2
prestanete lumpeni kakavto lidera takiva i lumpenite mu nenormalnici

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини