Дипломати съгласуваха декларация за Украйна

  • 02 юли 2014 21:35

  • 1587
  • 0
Дипломати съгласуваха декларация за Украйна
©

Министрите на външните работи на Украйна, Русия, Германия и Франция съгласуваха днес декларация за прекратяване на огъня в Югоизточна Украйна, съобщи след среща между тях в Берлин руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Лавров подчерта, че връщането към примирието не е самоцел, а необходимо условие за възобновяване на преговорите между двете страни в украинския конфликт, властите в Киев и проруските бунтовници. Договорихме се за подновяване на преговорите в рамката на тристранната контактна група, съобщи германският външен министър
Франк-Валтер Щайнмайер. Той уточни, че това трябва да стане до събота. Днешната среща протече конструктивно, изрази задоволство Щайнмайер.

Украинският външен министър Павло Климкин подчерта, че деескалацията на ситуацията в страната му ще бъде факт, когато мирният план на президента Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември бъде спазван изцяло, предаде Ройтерс. Украйна разчита на ефективен контрол на границата с Русия, подчерта Климкин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини