Украйна и Русия се разбраха да работят по споразумение за прекратяване на огъня

  • 30 юни 2014 19:34

  • 1490
  • 0
Украйна и Русия се разбраха да работят по споразумение за прекратяване на огъня
©

Украйна и Русия се разбраха да работят по приемането на двустранно споразумение за прекратяване на огъня, съобщи Париж в комюнике след телефонен разговор между руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, предаде АФП.

"Продължи обсъждането на начини за уреждане на острата криза в Украйна. Путин подчерта, че е важно да бъде продължен режимът на прекратяване на огъня и да бъде създаден механизъм за контрол на примирието с активната роля на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа", посочи Кремъл, цитиран от ИТАР-ТАСС. Лидерите се изказаха в полза на това бързо да се организира трети кръг консултации между представители на Киев и на югоизточните региони.

Френският и германският лидери призоваха президентите на Украйна и Русия да работят съвместно по създаването на механизъм за контрол на спазването на примирието и за контрол на ситуацията по границата под егидата на ОССЕ", а така също и да продължи освобождаването на заложници, съобщи пресслужбата на руското външно министерство.

Последвайте канала на

БТА
1490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини