"България Ер" иска по 120 евро от руски туристи

  • 16 септември 2011 09:17

  • 2254
  • 0
"България Ер" иска по 120 евро от руски туристи
© Булфото

"България Ер" може да поиска 120 от руски туристи, които днес трябва да излетят от Бургас и Варна, предаде РИА Новости.

Авиокомпания Bulgaria Air може да предложи на руснаците, които няма да могат днес да излетят от Бургас и Варна за Санкт-Петербург заради отменянето на полетите, да се върнат в родината си през Москва. Летовниците ще трябва да платят допълнителни 120 евро. Националният превозвач обяви вчера отмени два полета от Бургас и един от Варна, които днес трябва да върнат в Санкт-Петербург 358 летовници, сред които има и 14 деца. По-голямата част от руснаците са купили индивидуални билети, допълва председателят на държавната руска агенция по туризъм Григорий Саришвили. Той призова руските туристи да не отиват до летищата и въобще да не очакват полети.

"Алма Тур" фактически се оттегли от решението на проблема, а нейното представителството във втория по големина град в Русия няма пари, за да плати отново билетите. Освен това в момента от московските летища казват, че нямат никакви свободни места до Санкт-Петербург, допълва медията.

Междувременно, "Солвекс-травъл", работеща директно с България Ер, обяви, че е готова да качи безплатно на самолети, пътуващи до Русия закъсали туристи. Но на всички полети през следващите дни има между 2 и 5 свободни места.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини