Обида към Владимир Путин свали украинския външен министър

  • 19 юни 2014 12:11

  • 2265
  • 4
Обида към Владимир Путин свали украинския външен министър
©

Украинският външен министър Андрий Дешчица бе освободен от длъжност, предаде РИА Новости.

Днес парламентът в Киев одобри предложението на президента на източноевропейската страна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември за промяната в ръководството на дипломатическата централа в Киев. За свалянето на Дешчица се обявиха 319 депутати от Върховната рада. За освобождаването на министъра бяха необходими 226 гласа.

Бившият външен министър попадна в центъра на скандал. Той по време на сблъсъците около руското посолство в Киев в неделя нарече руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 "Тъпак". Москва поиска обяснения за думите на Дешцица.

Външното министерство в Киев ще бъде поето от бившия украински посланик в Германия Павел Климкин.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2265 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.06.22 | 20:08

4
Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала! Захари Стоянов

2014.06.21 | 13:37

1
PO GOLIAM TAPAK OT TOZI EDVA LI IMA

2014.06.21 | 13:37

3
OT KOI?

2014.06.21 | 13:37

2
Защото мрази Русия,забелязва се,че назначават и избират за отговорни длъжности хора,верни на прозападната политика.Нали Яценюк ги накара да спрат ''ЮП''.И Порошенко е хитрец,лавира,а Дмитрий Ярош си призна,че ще прекъсне тръбата,за да нямали печалба руснаците от газа.Е,всички се досещаме защо стана този майдан,на кого трябва Украйна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини