Киев: Терористите в Луганск използват хора за жив щит

  • 02 юни 2014 13:46

  • 1820
  • 1
Киев: Терористите в Луганск използват хора за жив щит
© gettyimages

Проруските сепаратисти в източния украински град Луганск използват хора като жив щит, предаде УНИАН.

В съобщението на щаба на граничните войски в Киев се твърди, че терористите при започналите днес сутринта боеве около поделение на граничарите използват т.нар. руска тактика. "Сепаратистите обстрелват нашите служители с гранатомети, минохвъргачки и автомати от апартаменти и покриви на жилищни сгради, като в същото време използват за прикритие жители на града", посочват авторите на документа.

От силовото ведомство обвиниха руски медии в лъжа. "В района на Луганск няма изпратени изтребители и членове на радикалната организация "Десен сектор", които са стреляли по мирни жители", пише в съобщението. От правителството на Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град съобщават, че жертвите сред граничарите са най-малко 7, а проруските сепаратисти са загубили минимум 5-ма бойци.

В друга база на отцепниците – град Славянск на обстрел снощи са били подложени завод, детска градина и училище. По същото време неизвестни лица са обстрелвали с гранатомет сградата на правителството на самопровъзгласилата се Донецка народна република в източния град Донецк. Там въоръжени лица са проникнали в редакциите на два вестника. Няма данни за пострадали при тези инциденти, допълва РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.15 | 09:07

1
Не Русия а ИСЛЯМИЗАМЪТ ще унищожи ЕС !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини