Тридневен траур в Ярославска област

  • 08 септември 2011 11:42

  • 996
  • 0
Тридневен траур в Ярославска област
© Reuters

Властите в руската Ярославска област обявиха днес тридневен траур във връзка със самолетната катастрофа вчера край град Ярославл, в която загинаха 43 души, сред които състезателите и треньорите от местния отбор по хокей на лед "Локомотив", предаде ИТАР-ТАСС.

Съгласно указа на губернатора на областта траурът ще бъде от 9 до 11 септември.

В Ярославъл днес пристигна президентът Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. По програма той трябваше да участва в т. нар. Световен политически форум и дискусиите на тема "Съвременната държава в епохата на социалното многообразие".

Медведев обаче промени програмата си и първо посети мястото на трагедията край ярославлското летище, о после ще проведе съвещание с местните органи на властта, преди да произнесе словото си на форума, в който участват представители на над 30 страни, сред които и турсикят президент Абдуллах Гюл, с когото Медведев ще има двустранна среща.

Местната полиция охранява мястото на катастрофата, моргата с телата на загиналите, както и болницата, където има двама оцелели с тежки наранявания. Полицията е следяла за реда и в сряда, когато хиляди младежи, предимно хокейни фенове, спонтанно са се събрали по централните площади в града и организирали траурни шествия.

Отборът на "Локомотив" (Ярославл) участва в първенството на Континенталната хокейна лига, която включва отбори от Беларус, Казахстан, Латвия, Русия и Украйна.

Руската федерална агенция за въздушен транспорт (Росавиация) обмислят дали да не прекрати или наложи ограничения върху полетите на самолетите "Як-42", от който модел бе катастрофиралият вчера, посочва ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини