Нови стрелби в Луганск! Сепаратисти превзеха прокуратурата и телевизията (обновена)

  • 29 април 2014 19:05

  • 4757
  • 9
Нови стрелби в Луганск! Сепаратисти превзеха прокуратурата и телевизията (обновена)
©

Русия подготвя отговор на новите санкции, наложени на Русия от САЩ и ЕС заради кризата в Украйна, съобщи Интерфакс, цитирайки председателката на Федералното събрание - горната камара на руския парламент - Валентина Матвиенко.

"След втората вълна от санкции правителството готви ответни мерки, като първо ще оцени потенциалните загуби за нашата икономика. Такива неприятелски атаки не могат да бъдат оставени без отговор и съм уверена, че ще има отговор", каза тя. Според руския заместник- външен министър Сергей Рябков ответни санкции на Москва непременно ще има, но няма основание да се бърза с тях. "Ние не просто имаме готов отговор, някои неща вече действат, други ще бъдат задействани в най-близко време. Въпросът е в това какъв да бъде симетричният отговор, какво да влезе в него. Няма защо да бързаме. Но отговор непременно ще има", каза той в интервю за сайта Газета.ру, цитирано от ИТАР-ТАСС, предаде БТА. В отговор на друг въпрос Рябков каза, че Русия не е склонна да повтаря кримския сценарий в Югоизточна Украйна и Западът няма защо да се опасява от това. "Просто на хората (в Югоизточна Украйна) трябва да се даде възможност да участват по подходящ начин в определянето на бъдещето на своята страна. Това е абсолютно нормално, естествено желание, това е основа на всеки демократичен процес", заяви той.

Рябков добави, че няма нито едно достоверно свидетелство, че западните партньори изпълняват задълженията си по Женевското  споразумение за Украйна. Според него главното в женевската декларация е "разоръжаването на "Десния сектор" и освобождаването на незаконно завзетите улици и площади по цяла Украйна. "Ние не можем да приемем ситуация, при която целият политически натиск и цялата критика сега е насочена само към протестиращите активисти в източните и югоизточните райони на Украйна, като че ли не съществува онова, което доведе хората до такава екстремална форма на изразяване на протест", подчерта Рябков.

Проруски сепаратисти превзеха службата на регионалния прокурор и телевизионен център в източния украински град Луганск, съобщи фотограф на Ройтерс от мястото на събитието. Той видял сепаратисти в сградата, където е офисът на прокурора, а въоръжени лица пазят входа на телевизионния център. Те казали, че сградата е под техен контрол. Агенция Интерфакс посочи, че протестиращи са изгорили украинското знаме. По-рано днес близо 3000 проруски демонстранти щурмуваха и превзеха сграда на местната администрация в Луганск и развяха руското знаме на мястото на флага на Украйна. 1000 проруски активисти са обсадили сградата на милицията в източния украински град, предаде АФП, като се позова на свой кореспондент на място. Началникът на милицията в Луганска област подаде оставка. Той постави като условие проруските сепаратисти да не превземат сградата на милицията, съобщи украинската информационна агенция Униан, цитирана от ИТАР-ТАСС. Въоръжени мъже обаче откриха огън по зданието, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци. Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов осъди бездействието и дори предателството на милицията в източната част на страната, съобщи АФП. Той поиска оставките на началниците на милицията в Донецк и Луганск, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4757 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Бай Ставри

2015.09.22 | 21:23

9
Ае да влиза Путин там и да се свършва. Ако може Украйна да я закрият тотално!!!
SILA

2015.09.22 | 21:23

8
АДЕ БРАТЯ НАБЛЕЖАВА 9 МАЙ ДЕН НА ПОБЕДАТА !!!!!! ПОКАЖЕТЕ НА ТЕЗИ ФАШАГИ КОЛКО СТЕ СИЛНИ!!!!! АКО ВИ НЯМАШЕ ЕВРОПА НЯМАШЕ ДА ИМА 9 МАЙ ДА ПРАЗНУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2015.06.23 | 03:43

5
ГЕРБ БЛИЖАТ АНУСА НА АМЕРИКА
Алоо...

2015.06.23 | 17:11

7
ГЕРБ не са на власт от 1 г. ! Ти прост ли си или умствено изостанал циганин от АТАКА или БСП?
стамат

2015.06.23 | 03:43

6
Добре бе що в Сирия ги наричате "свободна армия" а в украйна сепаратисти. Аз си мисля че терористи превзеха правителството подкрепени от западни олигарси. А това са свободни руски граждани, които не приемат терористични и силови методи.
Ares

2015.02.16 | 19:22

4
Истината се прикрива от продажните ни медии. Каквото им се спусне от САЩ, това е.

2014.11.19 | 16:35

3
Браво на гражданите с будна съвест !
!

2014.07.16 | 19:07

2
Стига! Писна ми от Вас! Сега дайте "нещо" и за Сирия, хайде поне ги редувайте. И без това се чудех през утрешния ден, какъв ли ще ми е проблема.
no

2014.04.30 | 23:09

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милиони от банките заедно със своя приятел Филип Кереков чрез хакерски ататки. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓█▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒▒░░░░░░░░░▒░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒███▓███▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини