Република Новорусия се появи в Украйна

  • 22 април 2014 10:19

  • 6109
  • 2
Република Новорусия се появи в Украйна
© gettyimages

Република Одеска народна република Новорусия бе създадена на територията на украинската Одеска област, предаде УНИАН.

Членове на православни, офицерски и младежки организации са се събрали в околностите на черноморския град и гласуваха за образуване на Одеската народна република Новорусия. Към жителите се обърна по Скайп и обявилият се за президент на страната Валерий Кауров. Той зави на съмишлениците си: Ние създадохме нашата държава в отговор на великденския терор на антихристиянската хунта на Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град, чиито привърженици разстреляха трима души на контролен пункт в град Славянск и ареста на идеолога на Харковската република Константин Долгов.

Одеската република прие декларация за признаването на независимостта на едностранно обявилите се Донецка, Харковска и Карпаторуска република.

В същото време привържениците на властта в Киев източния град Луганск създадоха поделение за борба срещу сепаратистите към Министерството на вътрешните работи. Подразделението се нарича "Тимур", обяви неговият командир Тимур Юлдашев. По думите на военния името е взето от узбекския език. "Тимур на узбекски означава железен", заяви Юлдашев. Той също обеща, че ще се бори с всички сили срещу силите, които искат да разцепят Украйна.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6109 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.11 | 22:48

2
Тимур ще иде при Доку

2015.01.09 | 17:18

1
ТИМУР ЗНАЧИ? ИНТЕРЕСНО. ДОСТА ЕВРОПЕЙСКО ЗВУЧИ ХАХАХАХААА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини