Има проблеми с доставянето на пощата в Крим

  • 04 април 2014 15:46

  • 1174
  • 0
Има проблеми с доставянето на пощата в Крим
©

Световният пощенски съюз - агенция на ООН, базирана в Берн, Швейцария, предупреди, че Украйна има временни трудности при доставянето на пощата в Крим, предаде Франс прес.

Украинските пощи са поискали от ръководителите на пощенските служби на страните членки на съюза да прекратят временно - до второ нареждане, изпращането към Украйна на пощата, адресирана за Крим.

"Предвид настоящата ситуация в Украйна и по-специално на Кримския полуостров, разпространението на всички видове пощенски пратки за жителите на Крим и на Севастопол представлява трудност", се казва в съобщение на украинските пощи, пратено до централата на съюза и цитирано от БТА. Организацията изразява надежда, че засегнатите страни ще намерят бързо решение на въпроса.

По данни на Световния пощенски съюз Украйна е получила през 2012 г. около 20 милиона писма и над 2 милиона колета от чужбина.

Създаденият през 1874 г. съюз е междуправителствена организация, представляваща основен форум за сътрудничеството между правителствата, пощите и други водещи играчи в световния пощенски отрасъл. В него членуват 192 страни.

През 2012 г. около 5 милиона пощенски служители по света са обработили и доставили 350 милиарда писма и над 6 милиарда колета.

Последвайте канала на

1174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини