ООН: Украинската криза да се реши от дипломатите

  • 02 април 2014 12:25

  • 1288
  • 1
ООН: Украинската криза да се реши от дипломатите
© gettyimages

Призовавам всички участници в украинската криза да седнат на масата на преговорите, каза генералният секретар на ООН Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като, предаде РИА Новости.

Лидерът на световната организация даде пресконференция в Брюксел заедно с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Пред журналистите южнокорейският дипломат посочи: Ние обсъдихме ситуацията в Украйна. Ние напълно подкрепяме териториалната цялост на страната и единството на украинците. Продължавам да призовавам всички страни да намалят напрежението и да намерят изход от кризата по дипломатически път.

По-рано днес украинският премиер Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град заяви за готовността на страната му да започне преговори с Русия за възстановяване на двустранните отношения. Според него външните министри на двете държави могат да се срещнат в най-скоро време за обсъждане длвстранните икономически отношения. Яценюк отбеляза, че страната му има желание да стане член на Европейския сэюз.

Високопоставен служител от Брюксел обяви, че ЕС е готов до юни да предостави на Украйна 850 млн. евро, информира Интерфакс.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1288 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
таратанци

2014.04.03 | 20:35

1
Бан-ки МАЙМУН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини