Лукашенко: Янукович не трябваше да бяга, а да остане при народа си

  • 26 март 2014 19:31

  • 1859
  • 1
Лукашенко: Янукович не трябваше да бяга, а да остане при народа си
©

Президентът на Беларус Александър Лукашенко осъди бягството на сваления украински президент Виктор Янукович от страната и каза, че държавният глава трябва да остава при народа си при всякакви обстоятелства, съобщи БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

"Президентът трябва да бъде с народа си, колкото и да е тежко. Даже ако утре започнат да стрелят по тебе и те убият - такава е съдбата ти. Значи си длъжен да се принесеш в жертва", каза Лукашенко в интервю за украинската телевизионна програма "Шустер Live".

"А как иначе? Да си седиш в резиденцията, да се упояваш от властта, а когато е трудно, да избягаш? Не, това не го разбирам", каза Лукашенко. Затова "когато в Радата се чуват гласове, че президентът Янукович са е самоотстранил от изпълнение на своите задължения и е избягал, какво може да се каже по този повод?", попита беларуският президент.

"Знаете ли, не искам всички да си помислят, че Лукашенко е такава "фурнаджийска лопата" - довчера дружеше с Янукович, а днес говори така. Аз го осъждам като приятел", заяви той.

Президентите не бива да постъпват така, даже да има заплаха за живота им. И тогава после "нито твоите приятели, нито твоите роднини, нито твоите синове ще се срамуват заради теб. Това е моят подход", каза президентът на Беларус.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.18 | 13:58

1
Novite lideri sa neligitimni, a Janukovi4 KRAL, 4e KRAL i triabva da otgovaria pred Naroda si!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини