УДАР: Може да поискаме оставката на председателя на парламента

  • 25 март 2014 14:28

  • 3347
  • 4
УДАР: Може да поискаме оставката на председателя на парламента
© gettyimages

"Може да стане дума и за искане на оставка на председателя на украинския парламент Александър Турчинов, заяви Виталий Кличко", предаде УНН.

По време на дебатите във Върховната рада лидерът на Украинския демократически алианс за реформи (УДАР) и световен шампион по бокс заяви по повод изтеглянето на украинските войски от Крим следното: Ако продължим да отстъпваме, може би трябва да поискаме оставката на Александър Турчинов. В момента председателят на парламента изпълнява и функциите на държавен глава. Кличко също поиска и свикването на съвета за национална сигурност. Думите на спортиста и депутата бяха произнесени малко преди депутатите да гласуват за оставката на Турчинов. Членовете на Върховната рада оставиха шефа си на неговия пост.

По-рано в парламента бившият военен министър Игор Тенюх обяви за постигане на споразумение за изтегляне на украинските части от полуострова, който прогласи едностранно си отцепване от Украйна и присъединяването си към Русия. Депутатите след две гласувания смениха Тенюх с Михаил Ковал.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3347 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.27 | 10:44

4
От всички,които прегледах до сега,Кличко ми се вижда най-подходящ,струва ми се,че точно той ще донесе спокойствие и ред в страната.Но всеки,който вземе властта в настоящия момент,ще бъде намразен от украинците,защото им предстоят реформи и шок.Конфликтите между самите им олигарси са причина да се стигне до този хаос.

2014.03.26 | 23:09

2
И как ще ръководи цяла държава този .......спортист ? То не е достатъчно само да се лижат US подметки.
Драгунов

2014.03.26 | 21:39

1
Нека първо да се проба с нашия Кубрат пък после му мисли.
ТЪП БОРЕЦ НЕПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА

2014.03.27 | 10:44

3
Тоя бако загре че които скача на русия и ближе ръката на америка ще прокопса в нова Украина но дали нова Украина ще прокопса

Добави коментар

Водещи новини