Арестуван е шефът на "Нафтогаз Украйна"

  • 21 март 2014 18:27

  • 2205
  • 1
Арестуван е шефът на "Нафтогаз Украйна"
©

Властите в Украйна са арестували председателя на управата на украинската държавна енергийна компания "Нафтогаз Украйна" Евгений Бакулин при разследване за корупция в газовия сектор. Това съобщи днес в профила си във "Фейсбук" министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

В съобщението се казва, че се водят три отделни следствия за корупция в газовия сектор, нанесла на държавата щети за около 4 милиарда долара. Аваков отбеляза, че "това съвсем не е пълният списък на съмнителните схеми и операции", привлекли вниманието на украинските следствени служби. Министърът предупреди политиците да не се намесват в разследването и заяви, че ще реагира "твърдо, включително публично" на опитите да се окаже натиск върху следствието. По-рано днес служители от правоохранителните органи иззеха документи от централния офис на "Нафтогаз Украйна ни" в Киев.

Националната акционерна компания "Нафтогаз Украини" осъществява всички операции по проучването и разработката на находища, експлоатационното и проучвателното сондиране, транспортирането и съхраняването на петрол и газ, както и по доставката на газ за потребителите.

Петдесет и седем годишният Бакулин бе назначен за главен изпълнителен директор на "Нафтогаз" през 2010 г., след избирането на Виктор Янукович за президент на Украйна, отбелязва Франс прес. Преди това, през 2007 г., той също е бил назначен на този пост, когато премиер е бил Янукович. Същата година Бакулин е принуден да подаде оставка, след като начело на правителството застава Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и.

Последвайте канала на

БТА
2205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.18 | 13:59

1
Благодаря,че си скъсахте задника,да ми триете постовете!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини