Путин яхна "Харли Дейвидсън" и поведе група рокери

  • 30 август 2011 07:09

  • 2465
  • 0
Путин яхна "Харли Дейвидсън" и поведе група рокери
©

Руският премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 яхна мотор от култовата марка "Харли Дейвидсън" и поведе група рокери, събрали се на среща на брега на Черно море, предадоха Франс прес и Ройтерс.

АФП посочва, че Путин е използвал случая, за да подчертае неделимостта на руската нация. Ройтерс отбелязва, че руският премиер е дал началото на кампанията за предстоящите на 4 декември парламентарни избори, която ще подготви сцената за президентските избори през март догодина.

Облечен с черно яке, Путин се появи снощи на среща на руски рокери на стар съветски военен кораб в пристанището на град Новоросийск.

Страстен любител на мотоциклетите, той яхна същия "Харли Дейвидсън", на който се появи през юли миналата година на международен събор на рокери край Севастопол, Украйна.

Путин веднага се качи на подиума, за да припомни, че Новоросийск е бил освободен от германска окупация през Втората световна война преди 68 години.

"Искам да ви кажа, братя мои, че е наистина чудесно, че вие не сте забравили героизма от миналото", обърна се той към събралите се рокери.

Путин отбеляза, че "тези страници от историята са свързани по поразителен начин с мотоциклетите, тъй като това е било най-удобното средство за превозване на децата, за да бъдат отдалечени от фронта". "Тази историческа памет е циментът, който прави от различни народи, етнически групи и религии една неделима руска нация и създава една велика Русия".

Срещата в Новоросийск бе организирана от руския рокерски клуб "Нощни вълци", който бе определен от ИТАР-ТАСС като патриотично ориентиран.

Този род събития е удобен случай за Путин да се покаже като звезда и като силния човек в Русия, в перспективата на предстоящите през март президентски избори, отбелязва Франс прес.

58-годишният руски премиер и Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, който го наследи на президентския пост, все още не са обявили кой от двамата ще се кандидатира.

Последвайте канала на

БТА
2465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини