Владимир Путин е господар на положението в Украйна

  • 05 март 2014 10:23

  • 4990
  • 6
Владимир Путин е господар на положението в Украйна
© gettyimages

Вчерашната пресконференция на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 по украинския въпрос е основна тема в руския печат днес.

Първо - изглежда, че война с Украйна няма да има. Второ - Путин е готов да обсъди украинския въпрос с новото правителство на републиката. Трето - кримската карта бе изиграна от президента като по учебник - сега той е господар на положението и чака от Запада предложения, пише в. "Независимая газета".

Путин отмени украинския фронт, казвайки че не вижда необходимост да използва войски на територията на Украйна, пише в. "Комерсант", цитиран от Би Би Си. Руският президент не се страхува от санкции от страна на САЩ и ЕС и смята, че западните страни са отговорни за хаоса в Украйна. Путин е скептичен за резултатите, постигнати от Виктор Янукович и неговите предшественици, но счита Янукович за легитимен президент. Въпреки това руските правителствени структури са влезли в контакт с новите власти в Киев, обобщава накратко изданието. На пресконференцията Путин опроверга данните на украинските медии, че лицата в камуфлажни униформи без опознавателни знаци, поели контрола над редица обекти в Крим, са руски военни. Но призна, че на полуострова е засилена охраната на военните обекти.

Будапещенският меморандум за гаранциите за сигурност на Украйна, на чието нарушаване се позовават украинските власти, не е нарушаван, тъй като можем да приемем, че след революцията е възникнала нова държава, с която Русия нищо не е подписвала, заяви Путин, цитиран от в. "Ведомости". На въпрос дали е възможна визита на бившата украинска лидерка Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и в Москва, държавният глава каза, че е работил с нея, когато той е бил министър-председател, и работата е била конструктивна. "Думите на Путин следва да се тълкуват така - той не е противник на идеята да работи с нея, когато тя стане президент, но други достойни кандидати не се виждат", коментира депутат от Държавната дума за в. "Ведомости". Вестникът също така отбеляза, че според Путин, не се обмисля вариант за анексиране на Крим от Русия. Той обаче не отговори как ще постъпи Москва, ако гражданите на украинската автономна република гласуват за присъединяване към Руската федерация.

Последвайте канала на

БТА
4990 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.06.26 | 21:49

6
БРАВО ПУТИН
Един Глупак

2014.03.18 | 01:03

5
Руснаците и Русия, последни разбраха, че искат, да ги ликвидират, като държава и народ!!! Като супер сила, те се ликвидираха сами!!!
....................

2014.03.06 | 11:38

2
Ама ти наистина си бил глупак. Но не се притеснявай, нямаш никаква надежда. Ако си глупав, то е задълго - до живот
sssss i

2014.03.17 | 23:49

4
Кадесте демократите плъхове нещастни защо всички мълчите никой не коментира записа който излезна днска как лидер от протестиращите е наел снайперистите който убиваха и приписаха всичко на Янукович????Запада е знаел и мълчът мамицатаим педераска.

2014.03.06 | 11:38

1
Селяк, ти скоро на лекар бил ли си?! Такава неграмотност може да е само симптом на сериозно заболяване, не може да си толкова прост по рождение! :)
AJ4A

2014.03.17 | 23:11

3
Какви олигофрени има ло на тази Земя, а си някой от тях си мисли, че съдбите на хората по целия свят са в неговите .......... меки ръчички!!! Егати изрода!!!!

Добави коментар

Водещи новини