Нападнаха поделение на украинското МВР

  • 04 март 2014 12:34

  • 2382
  • 2
Нападнаха поделение на украинското МВР
© gettyimages

Неизвестни лица нападнаха поделение на украинските Вътрешни войски в порта Симферопол, предаде УНИАН.

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи в Киев посочват, че късно снощи няколко души се опитали да влязат на територията на поделението с камион. Входът е бил блокиран и се стигнало до сблъсъци между нападателите и хора, стоящи пред портала. В информацията на силовото ведомство се посочва, че атакуващите са избягали и няма данни за пострадали при сблъсъците на черноморския полуостров Крим.

Днес премиерът на автономната област Сергей Аксьонов на пресконференция заяви, че референдумът за съдбата на региона може да се състои преди края на март. Първоначалното решение на парламента бе допитването до населението да се проведе на 25 май 2014 г, когато в Украйна ще избира нов държавен глава и на места ще има вот за органи на местната власт. По-късно обаче датата за референдума изместена за 30 март.

Днес украинският парламент възстанови работата си. Депутатите от Върховната рада приеха декларация руските войски да напуснат базите си в Крим.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.05 | 09:40

2
смешно е!!! има военни бази на основание договорености и сега - хоп "махайте се от базите си" такава простащина, неграмотност имат тези гъзолизци на сащ и ес, че стават само за подигравки.

2014.03.05 | 09:18

1
Ами изгонете ги, ако ви стиска! Кримския полуостров е с преобладаващо руско население и е подарен на Украйна от Никита Хрусчов, който е украинец , което едва ли ще спре другаря Путин да си го вземе обратно...

Добави коментар

Водещи новини