Русия: Въоръжените метежници в Киев не могат да бъдат легитимно правителство

  • 25 февруари 2014 09:02

  • 2822
  • 7
Русия: Въоръжените метежници в Киев не могат да бъдат легитимно правителство
© Булфото

Москва отправи вчера тежко обвинение към постреволюционна Украйна, осъди предполагаемата дискриминация на етническото руско малцинство и обвини Запада, че е спонсорирал превземането на страната от "терористи" и "екстремисти", пише британският в. "Гардиън".

На Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 му стана навик, вероятно придобит от времето на КГБ, да забелязва западна конспирация във всяко препятствие, което му попречи да наложи волята си, коментира американският в. "Ню Йорк таймс". "Ако смятате хората с калашниците и с черните маски, които бродят из Киев, че са правителството, то за нас ще бъде трудно да работим с това правителство", заяви руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, цитиран от "Гардиън". Неговите думи бяха подети от гневна тълпа от над 1000 души, събрали се пред общината в Севастопол, пише британският в. "Дейли телеграф". Протестиращите срещу временното правителство призоваха общинският съвет да избере нов кмет и "изпълнителен комитет", които да управляват града независимо от "нелегитимния режим, наложен от бандити и фашисти", както те наричат управляващите в Киев.

Успехът на протестиращите на киевския площад "Независимост" да свалят от власт президента Виктор Янукович и неговите поддръжници разпали също и националистическите страсти, които могат да прераснат в ново смъртоносно насилие, посочва "Ню Йорк таймс". Парламентът в Украйна трескаво приема закони, но не е ясно кой командва в страната. Украйна е разорена, а една жадна за отмъщение Русия би могла лесно да влоши допълнително нещата, ако затвори границата или повиши цените на газа, посочва изданието.

Падането на правителството на Янукович е поражение за Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в Москва, докато Европа и Западът се смятат за печеливши от последните събития, пише "Гардиън". Но украинската икономика е на ръба на фалита и затова Западът е притиснат да отпусне десетки милиарди финансова помощ. Правилният ход за Съединените щати и Европейския съюз е да покажат ясно на украинците - в ориентираната към Русия източна част и във върлата антируска западна част - че жизненоважната помощ ще дойде, ако те формират надеждно правителство на националното обединение и се съгласят на пакет от реформи.

Западните сили ще трябва да положат усилие и да включат Русия в прехода, както за да попречат на Кремъл да подкопае спасителния план, така и за да успокоят рускоговорящите украинци, че Западът не налага правителство, доминирано от националисти, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
2822 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.03.02 | 00:35

7
Западът отново прегази изтока! Кеф! Ама и нищо ново!
?

2014.03.02 | 00:34

5
mnogo si se zabarzal s kefeneto.savet.pochakai i shte vidish koi kogo

2014.02.26 | 22:03

3
егати кефа, само където ние сме на изток, тъпак. т.е кефиш се че ни мачкат или си от запад и нямаш нищо общо с тук/нас?!

2014.03.02 | 00:35

6
От голям и велик държавник като Владимир Путин само може да се учите, ако имате желание, де! Намерили срещу кой да съскат!
Аз казах

2014.03.02 | 00:31

4
За какво мачкане ми говорите. Реално Русия е гаранция за демокрация. Запада може само да инсценира революции, а в същността си това са метежи и преврати. Целта е стратегическо влияние и икономическа изгода. Не мислете че USA или Европа просто така че налеят пари в Украйна. Безплатен обяд няма. Безплатно е само сиренцето в капана за мишки :))

2014.02.26 | 12:09

2
Тук има сериозна цензора!
1

2014.02.26 | 12:02

1
А шибаните въоръжени метежници по времето на октомврийската революция могат? А?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини