Протестиращи окупират сградата на областната администрация в Харков

  • 24 февруари 2014 10:18

  • 1972
  • 2
Протестиращи окупират сградата на областната администрация в Харков
© gettyimages

Най-малко хиляда привърженици на Евромайдана все още окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана", предаде БТА, цитирайки ИТАР-ТАСС.

В момента наоколо няма привърженици на действащите местни власти, при все че през нощта бяха дошли няколко хиляди. Пътното платно край сградата не е затворено за превозни средства, посочва агенцията. Опозиционерите в сградата са открили на партера пункт за медицинска помощ и импровизирана столова. На по-горния етаж са се установили лидерите на харковския Майдан, също и някои групи с радикални нагласи. Очаква се да пристигне губернаторът Михайло Добкин, който е насрочил днес преди обяд среща с журналисти, но още не се знае дали той ще успее да влезе в сградата. Вчера опозиционерите не пуснаха там нито Добкин, нито кмета на Харков Генадий Кернес. Двамата обаче увериха, че нямат намерение да подадат оставка, напомня агенцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1972 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.25 | 10:01

1
Да ги ступат набърже тези хиляда и да си вземат сградата.Това е административна единица на руски потомци и никакво отстъпление.
ЗА САМОСТОЯТЕЛНА УКРАЙНА

2014.02.25 | 10:01

2
Ти май също си руски потомък - пиздуй в РАШУ!

Добави коментар

Водещи новини