Юлия Тимошенко предложи дебат на украинския президент

  • 12 февруари 2014 15:13

  • 1020
  • 0
Юлия Тимошенко предложи дебат на украинския президент
©

Бившият украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и покани президента на страната Виктор Янукович на публичен дебат, пише Газета.ру.

Осъдената на седем години затвор опозиционна лидерка поиска заедно с държавния глава да обсъдят кризата в страната. "Обръщам се към Виктор Янукович: Ако той иска обществена дискусия аз съм готова за конструктивен диалог за излизане от кризата", посочи шефката на партия Баткившчина.

Тимошенко също подчерта, че за нея няма значение къде и в какъв формат ще се проведат разговорите и дали дискусията ще има връзка с предсрочни избори. "Възможно е дебатите да се проведат чрез видеоконферентна връзка. Имам такова оборудване в болничната стая", допълни тя. След като бе осъдена Тимошенко за подписване на неизгодни сделки за доставка на руски газ през 2011 г. влезе в затворническа болница.

Лидерът на Украинския демократически алианс за реформи (УДАР) Виталий Кличко вчера бе поканен от президента на телевизионен дебат. По-късно спортистът заяви, че ще говори с Янукович, когато държавният глава подаде оставка.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1020 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини