ЕС ще отпуска допълнителна финансова помощ на Украйна

  • 03 февруари 2014 21:51

  • 1612
  • 3
ЕС ще отпуска допълнителна финансова помощ на Украйна
©

Жозе Мануел Барозу съобщи, че Европейският съюз обмисля отпускане на допълнителна финансова помощ за обхванатата от криза Украйна, но няма да влиза в наддаване с Русия за Киев, предаде "Асошиейтед прес".

Украйна е изправена пред огромни предизвикателства и ЕС обмисля как може да се помогне, стига Киев да се ангажира да реформира икономиката си, заяви Барозу.

Предложението на ЕС за споразумение за свободна търговия остава на масата, но готовността му да осигури допълнителна помощ не значи, че ЕС влиза в наддаване с Русия заради Киев, подчерта той.

"Няма да влизаме в наддаване кой да плати повече за подпис от Украйна, защото смятаме, че това е пътят, който предпочитат повечето украинци. Те искат да се доближат до ЕС и ние определено сме готови да подкрепим това", посочи Барозу.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1612 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.08 | 11:55

3
СТИГА КИЕВ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ИКОНОМИКАТА СИ? ЕС МОЖЕ ЛИ ДА НЕ ПРАВИ ЗОНА НА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НАСРЕД ЕВРОПА? СЪВСЕМ ЛИ СА СИ ЗАГУБИЛИ УМА?
Аз

2014.02.04 | 16:54

1
Разкарай се бе!

2014.02.05 | 11:28

2
Стара плоча,но гарантираща успех,навсякъде където има лумпени.Нашенски вариант на СДС-ще яхнат властта,ще трупнат милиарди(там мащабите за грабене са огромни),ще "приватизират"всичко,от А доЯ,и тъпите хохоли,както наш Ганъо след 15-на години,ще гледат ошашавени ще останат с огромна ДЕМОКРАДАЦИЯ и със пръст в задника-завинаги.

Добави коментар

Водещи новини