Протестиращите в Украйна създадоха национална гвардия

  • 29 януари 2014 20:37

  • 1823
  • 3
Протестиращите в Украйна създадоха национална гвардия
© Getty Images/Guliver

Протестиращите на площад "Независимост" в Киев създадоха национална гвардия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на руски телевизии.

Опозиционният лидер Виталий Кличко заяви, че законът за амнистията в този вид, в който е предложен от властта, е  неприемлив, съобщи руската агенция. "Хората излязоха на улицата, защото искат да променят ситуацията в страната. Ако властите казват, че ще 
задържаните само ако протестиращите се приберат у дома, това е недопустимо", заяви Кличко.

"Хората ще напуснат Майдана само когато бъдат уверени в пълния "рестарт" на властта и в промяната на съществуващата  система", посочи Кличко.

Обстановката в Киев продължава да е напрегната. Членовете на опозиционното движение, което започна протеста на  площад "Независимост" в столицата, днес изгони от украинското министерство на земеделието членовете на радикалната опозиционна група "Общо дело". Те напуснаха министерството, облечени във военни униформи и с качулки на главата. Опозицията ги прогони от ведомството, за да не се пречи на преговорите между нея и властта.

Украинският парламент реши да удължи днешното заседание на извънредната сесия до приемането на законопроекта за амнистия на участниците в протестите, предаде ИТАР-ТАСС. Помирителният съвет на водачите на парламентарни фракции  разработи четири варианта на закон за амнистията, но възникнаха въпроси, които трябва да се съгласуват, каза председателят на Върховната рада Володимир Рибак и предложи работата да продължи утре.

Депутатите обаче настояха документът да бъде обсъден и приет днес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1823 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
анонимният

2014.02.01 | 22:27

3
Любо Ангелов прав си за всичко това особно много ми хареса това за чинийте че няма да има място за украйнци.Нека не забравим че в Украйна живеят 44 милиона.Аз лично не смятам че опозицията са поне 5 милиона на площадите.Но заради 500 хиляди човека ще го духат 44 милиона.Радвам се че ще влязнат след 10 15 години в ЕС тогава ние няма да сме най бедната страна в ЕС.
Чукача

2014.02.01 | 22:27

2
Браво това е мъжки народ.
MFLEX

2014.02.01 | 22:26

1
Украйна е на кръстопът,а България винаги на път,който не води до никъде.

Добави коментар

Водещи новини