Украинската опозиция: Нямаме интерес към поста премиер (обновена)

  • 29 януари 2014 12:09

  • 1431
  • 2
Украинската опозиция: Нямаме интерес към поста премиер (обновена)
©

Украинската опозиция няма интерес към поста министър-председател на страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Днес лидерът на партията на бившия премиер Юлия Тимошенко "Баткившчина" - Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град излезе с позиция след като бившият премиер Николай Азараво сдаде поста на своя заместник Сергей Арбузов. Яценюк заяви: Опозицията няма интерес нейни представител да нови правителството. Ние не можем да поемем цялата отговорност за работата на кабинета. Той също подчерта, че проектът за нова конституция може да бъде готов до края март. Изказването на съпратиеца на осъдената на 7 години затвор Тимошенко дойде часове преди депутатите да започнат обсъждането на закона за амнистия.

Инициаторите на помилването на участниците в демонстрациите, които почти две седмици разтърсваха Киев и други градове на източноевропейската държава, са двама депутати от управляващата Партия на регионите. В предложението се посочва, че законът ще встъпи в сила след като протестиращите разчистят украинските улици от барикадите. Също така опонентите на властта трябва да разпуснат паравоенните формирования, а оръжията и пиротехническите средства, ако митингуващите разполагат с такива, трябва да бъдат предадени на служителите на министерствата на вътрешните работи и отбраната. Междувременно днес бе освободена сградата на земеделското министерство в Киев.

По данни на РИА Новости от наказателна и административна отговорност ще бъдат освободени всички протестиращи. Изключение ще бъде направено само за обвинените в убийство, отвличания, възпрепятстване на работата на журналистите и други тежки престъпления.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1431 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.30 | 18:38

2
В ТАКЪВ СЛУЧАЙ АЗАРОВ ДА СЕ ВРЪЩА, А ВИЕ ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ.
АН

2014.01.30 | 18:38

1
ЯЦЕНЮК КАТО ДРУГИ МАФИОТ КОЙТО И ДА ДОЙДЕ ЕДНО И ВСЪЩО НЯМА ПРОМЯНА КАТО ТУК НИКОЙ НЕ РАБОТИ ЗА НАРОДА

Добави коментар

Водещи новини