Янукович с призив към опозицията

  • 20 януари 2014 21:31

  • 1355
  • 2
Янукович с призив към опозицията
©

Президентът на Украйна Виктор Янукович направи обръщение към украинския народ, в което подчерта необходимостта от диалог, предаде БТА, цитирайки ИТАР-ТАСС.

"Призовавам към диалог, към компромис, към спокойствие на родната ни земя. Обръщам се към вас като към съзнателни граждани на държавата ни, които добре разбират какви заплахи за украинското общество и държава носят вътрешните конфликти, раздорът и противопоставянето", заяви Янукович. Той отбеляза, че ще положи всички усилия да осигури обществения ред и да защити правата на мирните граждани. "Убеден съм, че ще се вслушате в мен и ще ме подкрепите в усилията да се спре противопоставянето, предизвикано от тези, които с цената на човешка кръв искат да се борят за власт. Войната, насилието разрушават Украйна", заяви президентът.

"Обръщам се към жителите на град Киев и към другите участници в масови събирания. Моля ви да не следвате тези, които призовават към насилие, които се стремят да предизвикат разкол между държавата и обществото и искат да хвърлят украинския народ във водовъртежа на масовите безредици", призова Янукович. На площада пред централния вход на стадион "Динамо" в центъра на Киев втора поредна вечер се запазва напрегнатата обстановка. В района, където се намират редица административни сгради, в момента са се събрали около 1000 души. част от тях просто стоят, а по-радикално настроените хвърлят коктейли "Молотов" и камъни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2014.01.22 | 18:12

2
Уж призовава за мир, а заплашва?!
Идеал Петров

2014.01.21 | 18:48

1
Късно е чадо!

Добави коментар

Водещи новини