Не пробвайте търпението на Путин, предупреди руският представител в ЕС

  • 14 януари 2014 09:18

  • 3026
  • 5
Не пробвайте търпението на Путин, предупреди руският представител в ЕС
© Getty Images/Guliver Photos

Руският постоянен представител в Европейския съюз Владимир Чижов предупреди да не бъде подлагано на изпитание търпението на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде ДПА.

"Що се отнася до търпението на Путин, не съветвам никого да го пробва", подчерта Чижов по време на проява в Брюксел, организирана от Центъра за европейска политика.

Руският постоянен представител в Европейския съюз направи този коментар в отговор на въпрос докъде се простира търпението на президента към критиките от страна на ЕС преди Зимните олимпийски игри в Сочи идния месец. На 27 и 28 януари в Брюксел ще се състои среща на върха ЕС-Русия, която се очаква да премине
под сянката на напрежението около Украйна.

През последните месеци Европейският съюз и Руската федерация влязоха в редица спорове - от Сирия през енергетиката до търговията, а най-новият е за Украйна. Чижов обаче омаловажи напрежението в двустранните отношения. Все пак той призна, че е налице липса на доверие между Русия и ЕС, която според него подхранва датиращи от векове погрешни представи за другия.

"Наш общ дълг е да прекъснем този порочен кръг", призова Чижов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3026 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.12.01 | 16:33

5
Лошото (за украинците) е, че ЕС няма да ги ползва за \"житница\", а само за неизчерпаем извор на работна ръка и място, където да пробутват бракуваните си стоки. Също като нас. Каква демокрация е в ЕС, след като една-единствена държава - Германия, налага диктат над всички останали? Какъв свободен пазар е, след като всяка страна има наложени квоти за производство? Какво свободно движение на хора и капитали, като в половината държави допреди 2 седмици ни изритваха като мръсни котета, а сега ще ни следят като членове на Ал-кайда?
Аз

2014.12.01 | 16:33

4
Путин се самозабрави след последните избори. То и Сидеров така направи.

2014.12.01 | 16:33

3
На повечето ни е известно защо Запада иска Украйна-заради житницата,богата земя и плодородна.Тия ''борци''братя Кличко се борят за демокрация,е, те може да стигнат и до президент,но после като у нас.Че и там ще има безплатно ползване на американски бази,като нашят Соломончо Паси,дето драпа за НАТО.Ще поживеем,ще видим.
moni

2014.01.19 | 19:49

2
za nas triabva niakoi kato putin inace niama opravia s tia boklutsi bsp i dps plus siderov

2014.01.19 | 19:49

1
vsitchki evropeiski vodatchi sa drebni politici v perioda = putin=

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини