Путин отиде във Волгоград минути след началото на новата 2014 г. (видео)

  • 01 януари 2014 08:41

  • 2919
  • 2
Путин отиде във Волгоград минути след началото на новата 2014 г. (видео)
©

В първите часове на новата 2014 година президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 кацна във Волгоград, който през последните дни на два пъти стана арена на атентати, при които загинаха 34 души, а десетки бяха ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

Във Волгоград Путин прелетя от разположения в Далечния изток - Хабаровск, където посрещна новата година.

Визитата е отговор на критиките, че Кремъл запазва странно мълчание около атентатите.

Заедно с държавния глава в града са здравният министър Вероника Скворцова, ръководителят на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, вътрешният министър Владимир Колоколцев и губернатора на областта Сергей Боженов.

„Духът ни е силен. Нищо не може да ни сломи", заявили ранените по време на срещата си с Путин в болницата. Той се е поинтересувал какво допълнително може да се направи за пострадалите. Част от ранените бяха прехвърлени за лечение в Москва.

„Низостта на престъпленията, които бяха извършени тук, във Волгоград, не се нуждаят от допълнителни коментари. Както и да мотивират своите действия престъпниците, няма никакво оправдание за извършените престъпления против граждани и специално жени и деца", заяви президентът по време на съвещанието в града по въпросите на сигурността. Путин поиска да се обърне специално внимание за сигурността на жените и децата.

Той посети мястото на взривения тролейбус, където постави букет цветя.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2919 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.08 | 21:05

2
ВЕЛИК президент си имат руснаците ! Не е като нашето нищожество Плевнелиев !
KUR ZA TODOR JIVKOV

2016.04.08 | 21:05

1
ОЖИВЯ ЛИ ТОЯ ЧИФУТ DDDDDDDDDDDDD

Добави коментар

Водещи новини