Русия изплати пенсии и заплати в Украйна

  • 27 декември 2013 18:26

  • 2515
  • 1
Русия изплати пенсии и заплати в Украйна
©

Първият транш от руския кредит от 3 млрд. долара, правителството в Украйна използва за изплащането на пенсии и заплати по коледните празници. Това обяви украинският премиер Микола Азаров в интервю по телевизията, пише "Стандарт".

Другите средства, които Русия ще даде на Украйна в размер на 12 млрд. долара, се планират да бъдат похарчени за "поддържането на банковата система". Според премиера Азаров с това банките в Украйна ще получат възможност да отпускат кредити на компании за модернизиране на производството им.

Бъдещите взаимоотношения между Украйна и ЕС зависят от позицията на Европа, но най-вече и от участието на Русия в тристранните преговори, каза още премиерът. Той напомни, че Киев е предложил на ЕС провеждането на такива преговори. "Русия се съгласи с това, сега е ред на Европейския съюз", добави Азаров.

Премиерът за пореден път сподели, че Украйна ще подпише договор за асоцииране с ЕС, ако й предложат механизми за компенсиране на евентуалните загуби.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.21 | 06:16

1
Украйна фалира от управленията на Тимошенко и други про-европейци. Сега Русия ще ги вади от блатото. Нас кой да ни извади? Вече ни разсипаха икономиката , продадоха Монетния Двор, продават земя на чужденци - само Господ може да ни помогне. Ама Господ е евреин, не помага на гои.

Добави коментар

Водещи новини